Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Oponenții lui Pashinyan au blocat din nou străzile din Erevan

5 mai. 10:45   Diverse
1344

Reprezentanții opoziției care cer demisia prim-ministrului Armeniei, Nikol Pashinyan, au blocat din nou mai multe străzi în Erevan joi dimineață, 5 mai.

Protestatarii împotriva lui Pashinyan îndeamnă cetățeni să se alăture luptei lor. La periferia capitalei armene, polițiștii care au ajuns la locul desfășurării acțiunii au băgat în mașini cîțiva manifestanți.

Anterior, vicepreședintele parlamentului Armean din fracțiunea de opoziție ”Armenia”, Ishkhan Saghatelyan, a prezentat un plan de demitere a prim-ministrului Nikol Pashinyan. El a cerut organizarea de acțiuni de neascultare în întreaga țară. În același timp, a subliniat el, nu trebuie vărsat sînge.

Protestele în Erevan au izbucnit la sfîrșitul lunii aprilie, pe fondul discuțiilor de pace dintre Armenia și Azerbaidjan. Opoziția consideră că acordul pe care premierul îl poate semna cu reprezentanții de la Baku amenință suveranitatea statului și securitatea locuitorilor din Nagorno-Karabah.

Demonstrații au loc zilnic la Erevan începînd cu 1 mai. La ele participă mii de cetățeni nemulțumiți. Pe 3 și 4 mai, poliția a efectuat o serie de rețineri la mitinguri, dar acestea nu s-au oprit nici pînă acum.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав