Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Opinia cercetătorilor: Oamenii au uitat să primească plăcere de la propriile lor gînduri

13 mar. 01:30   Diverse
1205

Omul nu știe să se bucure de propriile sale gînduri, fiind în singurătate. Acest lucru este menționat în rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Florida, publicat în revista Emotion, relatează daily.afisha.ru cu referire la Naked Science.

Experții au efectuat un experiment în care au rugat voluntarii să se gîndească la ceva plăcut, fără a face alte lucruri. Ei așteptau ca acest lucru va provoca emoții pozitive la oameni, dar pentru ei experiența s-a dovedit a fi destul de neplăcută.

Sarcina de a visa pur și simplu a provocat participanților la experiment plictiseală, iar aceasta, la rîndul ei, a provocat îndemnuri sadice și încercări de a fugi de gîndurile proprii prin orice mijloace. De exemplu, cînd oamenii au fost rugați să omoare o muscă care a intrat într-o rîșniță de cafea, cei mai mulți au fost de acord să o facă. Într-un alt experiment, 67% dintre bărbați și 25% dintre femei au preferat să fie electrocutați, decît să fie lăsați singuri cu gîndurile lor.

Rezultatele au arătat că omul nu știr cum să facă visul și plăcut, și util, în schimb el vrea să-și petreacă timpul făcînd ceva. Visele despre ceva pozitiv, cum ar fi o înghețată, le-au părut voluntarilor ca fiind fără sens și mulți au considerat unele subiecte importante prea complicate și le-au provocat stres și îngrijorare.

"Se pare că oamenilor nu le-a trecut prin cap că își pot folosi timpul liber pentru a se bucura de propriile vise", a spus Erin Westgate, conducătorul studiului.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав