Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1739

Ombudsmanul azer: „Rezoluția Senatului francez va duce la încălcarea drepturilor și libertăților omului”

19 noi. 2022,, 15:00   Diverse
1599 0

Rezoluția anti-azerbaidjană adoptată de Senatul francez este un pas provocator care va submina pacea, stabilitatea și progresul în regiune și va duce la încălcarea drepturilor și libertăților omului.

Acest lucru se menționează într-o declarație pe care comisarul pentru drepturile omului al Azerbaidjanului, Sabina Aliyeva, l-a transmis organizațiilor internaționale și altor structuri în legătură cu adoptarea documentului menționat de către Senatul francez la 5 noiembrie 2022.

Ea a subliniat că rezoluția este părtinitoare și departe de adevăr, reflectă standarde duble și indică criza din dreptul internațional, dreptul internațional umanitar și drepturile internaționale ale omului.

Sabinei Aliyeva notează că o astfel de rezoluție a Senatului țării, care timp de 30 de ani nu și-a exprimat nicio obiecție față de acțiunile Armeniei, care a ocupat ținuturile istorice ale Azerbaidjanului, este un exemplu de lipsă de respect pentru drepturile și libertățile omului. Ca urmare a actelor de vandalism comise de autoritățile politice și militare din Armenia, mii de civili azeri au fost uciși sau răniți, inclusiv un număr semnificativ de copii și femei, iar în regiune au apărut grave probleme umanitare.

„Unul dintre documentele care este obligatoriu pentru toate statele membre ONU, inclusiv pentru statul francez, este Carta ONU. Încă o dată le reamintim membrilor Senatului francez despre articolul 2 din Carta ONU, Actul final de la Helsinki din 1975 că unul dintre principiile consacrate în aceste documente este neamestecul în chestiuni din jurisdicția internă a statelor, inviolabilitatea frontierelor, respectarea integrității teritoriale a statelor și a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului”, a menționat Ombudsmanul într-un comunicat.


După cum se precizează în continuare, Ombudsmanul a trimis în mod repetat apeluri către comunitatea internațională cu informații despre crimele de război comise de conducerea politico-militară din Armenia, despre contaminarea terenurilor azere cu mine, că Armenia nu a furnizat nicio informație despre soarta a peste 4.000 de cetățeni ai Azerbaidjanului dispăruți și alte acțiuni ale Armeniei care sînt contrare principiilor universale ale dreptului internațional.

Rezoluția adoptată de Senatul francez nu conține niciun cuvînt despre ocuparea de aproape 30 de ani a pământurilor azere de către Armenia, masacrele civililor, jefuirea orașelor și satelor azere, încălcarea gravă a drepturilor a sute de mii de azeri și politica de epurare etnică dusă de Armenia pe pămînturile istorice ale Azerbaidjanului.

„Condamn ferm această rezoluție a Senatului francez, o consider un pas provocator care va submina pacea, stabilitatea și progresul în regiune și va duce la încălcarea drepturilor și libertăților omului”, a accentuat Sabina Aliyeva.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий