Oamenii de știință spun care carne este dăunătoare pentru sănătate

Oamenii de știință spun care carne este dăunătoare pentru sănătate

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetă ştiinţifice de la Spitalul pentru Copii din Auckland (SUA) au descoperit că şi carnea roşie, şi cea albă creşte în mod egal nivelul de colesterol din sînge, contrar opiniei răspîndite.

Potrivit cercetătorilor, consumul oricărui tip de carne crește conținutul lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL), care sînt unele dintre principalii purtători de colesterol. Colesterolul asociat cu LDL se numește colesterol „rău" datorită asocierii sale cu un risc crescut de ateroscleroză.

O cantitate comparabilă de proteine vegetale nu duce la acest efect.

În ultimele decenii, consumul de carne roșie în țările occidentale a scăzut din cauza preocupărilor legate de asocierea acestuia cu riscul bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, experții recomandă de multe ori ca păsările de curte să fie folosite ca produse alimentare ca o alternativă mai sănătoasă la carnea de mamifere. Potrivit autorilor studiului, legumele, produsele lactate și legumele sînt mai eficiente în controlul nivelului de colesterol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load