COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință: Perfecționismul a devenit o epidemie

Oamenii de știință: Perfecționismul a devenit o epidemie

S-a constatat că, începînd cu anul 1990, în lume a crescut numărul de perfecționiști de ambele sexe.

Oamenii de știință britanici au spus că, în prezent, perfectionismul se răspîndește în întreaga lume și devine o epidemie. Aşa numiţii mileniali sînt cei mai afectaţi de perfecționism. Informația este difuzată de ediţia Sage Journals.

Psihologii au efectuat 77 de studii complexe în ultimii 25 de ani. De asemenea, au fost chestionați peste 25 de mii de participanți cu vîrste între 15 și 49 de ani, dintre care două treimi sînt femei. Potrivit constatărilor specialiştilor, începînd cu anul 1990, în lume a crescut numărul de perfecţionişti de ambele sexe.

Oamenii de știință spun că epidemia reprezintă o amenințare morală pentru societate. Afirmaţia se explică prin faptul că perfecționismul este strîns asociat cu depresia, stresul, anxietatea, beția, suicidul și tulburările de alimentație. Starea oamenilor degradează pe măsură maturizării – ei devin dependenți, nevrotici și mai puțin organizați.


Psihologii consideră că unicul tratament în combaterea epidemiei o reprezintă îngăduinţa părinților faţă de copii. Experții cheamă părinţii să le arate copiilor cum să învețe din greșeli și să nu-i distrugă moral pentru greșeli. În plus, este nevoie de o atitudine mai sceptică faţă de „viața ideală", pe care o demonstrează, în prezent, rețelele de socializare, media-media și publicitatea.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load