Oamenii de știință chinezi au descoperit un virus necunoscut pe fundul Gropii Marianelor

21 sep. 22:00   Diverse
2123 0

Un virus-bacteriofag necunoscut pînă în prezent a fost descoperit în cel mai adînc loc de pe Pămînt – Groapa Marianelor. Despre studiul colaboratorilor de la Universitatea Oceanică din Qingdao (China) scrie revista Microbiology Spectrum.

Potrivit autorilor lucrării, microorganismul a fost izolat din sedimentele ridicate de la o adîncime de 8,9 km. Din cîte se știe, acesta este cel mai adînc bacteriofag izolat în oceanele lumii, relatează knews.

Experții au constatat că virusul descoperit infectează bacteriile de tip Halomonas, care se găsesc adesea în sedimentele din mările de adîncime și în gheizerele subacvatice. Acesta pătrunde și se multiplică în interiorul gazdei, dar de obicei nu ucide celula bacteriană. Pe măsură ce celula se împarte, materialul genetic viral este copiat și transmis mai departe.

În publicația științifică se precizează că analiza genomică a noului virus, identificat sub numele de vB_HmeY_H4907, sugerează că acesta este foarte răspîndit. De asemenea, se pare că în adîncuri ar putea exista o familie virală necunoscută pînă acum.

0
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?