COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință: Cancerul ar putea fi tratat cu o simplă injecție

Oamenii de știință: Cancerul ar putea fi tratat cu o simplă injecție

Un medic australian ar putea salva omenirea. Cel puțin așa arată descoperirea făcută de el. Mai exact, cancerul ar putea fi tratat cu o simplă injecție.

Tratamentul implică injectarea de celule modificate care au ca țintă celulele canceroase. Injectarea celuleor modificate arată o rată de recuperare de 70-80%.

Dr. Ken Micklethwaite spune că noul tratament utilizează celulele imune modificate, numite celule CAR T, care caută celulele canceroase pe care sistemul nu le poate detecta, și le distruge.

Tratamentul constă într-o singură injecție de celule modificate, o diferență uriașă față de tratamentele tradiționale de radioterapie și chimioterapie.

Tratamentul a fost utilizat în SUA, cu o rată de succes de 70-80% după aprobarea recentă de către Administrația pentru Alimente și Medicamente.


Dr. Micklethwaite și echipa sa din Australia au creat tratamentul pe baza celulelor T CAR, la prețul 10.000 de dolari pe doză.

Primele rezultate se văd la aproximativ o lună de la începerea tratamentului.

Un pacient care a beneficiat de tratament a avut o recuperare remarcabilă.

Pînă în prezent, tratamentul funcționează numai pe cancerele de sînge, dar este testat și pe alte tipuri de cancer, scrie realitatea.net.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load