COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de ştiinţă avertizează cu privire la plimbările cu animalele de companie

Oamenii de ştiinţă avertizează cu privire la plimbările cu animalele de companie

Din fiecare a cincea plimbare cu animalul dumneavoastră de companie acesta din urmă are şansa să aducă acasă ouă de viermi paraziți.

Noi cercetări efectuate de specialiştii de la Institutul de Cercetări Ştiinţifice în Parazitologie din Rusia au demonstrat că plimbările frecvente cu un cîine se pot încheia cu toxocaroză, o boală provocată de viermii paraziţi Toxocara. Potrivit cercetătorilor, helminţii acestei specii pot cauza daune semnificative sănătății ochilor și altor organe nu numai ale animalului, ci și ale omului, informează Science Direct.

Rezultatele cercetărilor au arătat că ouăle paraziţilor pot fi transferate de pe solul contaminat în spaţiile de locuit pe picioarele animalelor de companie și pe talpa încălţămintei. După ce au pătruns în corpul uman, helminții pot afecta chiar și organele digestive, inclusiv stomacul și ficatul. Oamenii de știință menţionează că, potrivit statisticilor, toxocaroza afectează aproximativ 14% dintre copiii de vîrstă preșcolară, care adesea contactează cu cîinii și pisicile domestice sau hoinare. Oamenii de știință avertizează că, în majoritatea cazurilor, este necesară evitarea plimbărilor cu cîinele pe sol, iar în caz de agravare a stării de sănătate și afecţiuni ale vederii, se recomandă consultarea neîntîrziată a medicului.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load