COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au descoperit o altă proprietate utilă de usturoi

Oamenii de știință au descoperit o altă proprietate utilă de usturoi

Vești bune pentru cei care suferă de boli neurodegenerative! Cercetătorii americani de la Universitatea din Louisville au descoperit că sulfura de alil conținută de usturoi are efecte extraordinar de benefice în încetinirea efectelor unor boli precum Alzheimer, demență sau Parkinson.

Chiar dacă usturoiul nu promite vindecarea de biolile neurodegenerative, cercetătorii susțin că au fost înregistrate îmbunătățiri considerabile ale memoriei și capacităților cognitive ale pacienților. Studiul a fost coordonat de doctorul Neetu Tyagi și a fost realizat pe cobai de doi ani (echivalentul vîrstei de 56-69 de ani la oameni).

Vești bune pentru cei care au pierderi de memorie: usturoiul reduce efectele bolilor neurodegenerative de genul Parkinson, Alzheimer sau demență. Sulfura de alil conținută de usturoi are un efect benefic asupra florei intestinale care influențează simptomele specifice declinului cognitiv caracteristic etapelor de îmbătrînire. ”Descoperirile noastre au subliniat importanța unei diete diversificate, care să conțină usturoi. În felul acesta sulfura de alil ajută la menținerea sănătății microorganismelor din intestinul subțire, care au un rol important în buna funcționare a capacităților cognitive”, a declarat Jyotirmaya Behera.


Cercetătorii au testat efectele sulfurii de alil din usturoi asupra cobailor în vîrstă de 24 de luni (echivalentul vîrstei omenești de 56-69 de ani). Rozătoarele care au luat sulfură de alil au reținut traseul prin labirint mult mai bine decît cei care erau mai tineri decît ei sau de o seamă cu ei, dar nu luau medicația specifică. Sulfura de alil are efecte notabile atît pentru memoria de lungă durată cît și pentru cea de scurtă durată, a arătat studiul sus-menționat. Mai mult decît atît, cercetătorii au descoperit că problemele de memorie pot fi cauzate de faptul că factorul natriuretic derivat din neuron (NDNF) nu este suficient regăsit la șoarecii în vîrstă. Între microorganismele intestinale și această genă elementul de legătură ar fi cel puțin 50 de tipuri de sulfuri. Totodată efectele îmbătrînirii pot fi contracarate prin sport, o alimentație bogată în cereale, semințe, nuci, pește, ulei de măsline, avocado și verdețuri.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load