COVID-19 în MOLDOVA

Oamenii de știință au descoperit mecanismul de auto-distrugere a tuberculozei

Oamenii de știință au descoperit mecanismul de auto-distrugere a tuberculozei

Tuberculoza este una dintre cele mai mortale boli infecțioase care ia anual 1,5 milioane de vieți omenești.

O echipă internațională de oameni de știință a descoperit o nouă toxină care blochează aminoacizii importanți pentru viața bacteriei tuberculozei. Fără ele, aceste microorganisme dăunătoare nu pot supraviețui

De regulă, bacilul tuberculozei afectează plămânii, dar poate afecta și glandele, oasele și sistemul nervos. În același timp, bacteriile produc toxine care îi ajută să se adapteze la noul mediu. Cu toate acestea, oamenii de știință au reușit să afle că uneori aceste toxine dăunează bacteriilor înșiși.


Astfel, în cursul unui studiu, oamenii de știință au reușit să descopere o nouă toxină MenT, care este produsă de bacteria Mycobacterium tuberculosis, o toxină care inhibă folosirea aminoacizilor, necesare bacteriilor pentru producerea de proteine.

Astfel, cresterea Mycobacterium tuberculosis se oprește și bacteria moare", se spune în articol. Oamenii de știință speră că munca lor va sta la baza medicamentelor de nouă generație. Căci în timp ce majoritatea cazurilor tuberculoza poate fi vindecată cu ajutorul medicamentelor existente, crește numărul de cazuri rezistente la antibiotice.

"Prin activarea MenT sau prin destabilizarea relației dintre toxina și antitoxina MenA, putem distruge bacteriile care cauzează tuberculoză", a declarat co-autorul studiului, Tim Blouer.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load