COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au descoperit de ce majoritatea selfie-urilor sînt făcute din partea stîngă

Ați observat că în fața aparatului foto vă întoarceți cu obrazul stîng - indiferent de faptul cu ce mînă țineți gadgetul? S-a dovedit că o facem în mod inconștient.

Selfie-urile din stînga sînt o manifestare a fenomenului de deplasare a percepției spațiale numit „pseudoneglect”, scrie Daily Mail. Se comunică că oamenii de știință de la Universitatea din Londra au ajuns la astfel de concluzii.

Aceștia au analizat 3.500 de selfie-uri ale utilizatorilor de Instagram și au calculat că mai mult de jumătate din imagini (54%) au fost făcute astfel încît ochiul stîng să fie mai aproape de centru. Acest lucru îi privește atît selfie-urile obișnuite, cît și cele în oglindă. Se observă că același fenomen poate fi observat și în portretistică.

Potrivit cercetătorilor, acest lucru se datorează faptului că oamenii încearcă subconștient să ofere informații despre latura căreia ei înșiși îi acordă atenție în primul rînd. Și, la început, privesc anume partea stîngă a obiectului,prin aceasta se manifestă pseudoneglectul.

Oamenii de știință cred că acest lucru nu este ceva anormal, cu toate acestea, el este valabil pentru majoritatea oamenilor. Potrivit acestora, acest lucru este ușor de observat: este suficient să ceri unei persoane să pună un punct în mijlocul unei linii orizontale - cel mai adesea se dovedește că acest punct este puțin la stînga decît este necesar. În plus, ascultînd un sunet ciudat, oamenii întorc capul anume spre stînga și fac același lucru cînd privesc în jur și încearcă să stabilească unde se află obiectul dorit.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load