TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Oamenii de știință au descoperit care copii cresc insensibili și indiferenți

În timpul jocului cu copilul, pot fi descoperite trăsături îngrijorătoare ale caracterului său, scrie The Journal of Child Psychology and Psychiatry and Psychological Medicine.

Oamenii de știință de la universitățile din Boston și Pennsylvania au efectuat o serie de experimente cu participarea a peste 620 de copii cu vîrsta cuprinsă între trei și cinci ani. În cadrul unuia dintre teste, părinții lor au fost rugați să dezvelească o hîrtie de bomboane, în care era de fapt ceva neplăcut și înfricoșător.

S-a dovedit că unii copii s-au speriat vizibil mai puțin și, în același timp, arătau mai puțină compătimire pentru părinții lor decît ceilalți. La următoarea probă, trăsăturile indiferenței au devenit și mai puternice.

Oamenii de știință au mai descoperit că indiferența la copii apare adesea din cauza educației dure a părinților - țipete și abuzuri fizice. În opinia lor, o astfel de atmosferă în familie poate duce la faptul că copilul încetează să se mai bucure de orice contact cu lumea înconjurătoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load