COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Oamenii de știință au creat un detector pentru identificarea imediată a coronavirusului

Oamenii de știință au creat un detector pentru identificarea imediată a coronavirusului

Oamenii de știință americani au prezentat un dispozitiv care va permite medicilor să diagnosticheze rapid coronavirusul și să monitorizeze starea pacientului cu ajutorul unui smartphone. Suprafața detectorului este acoperită cu o compoziție specială care își schimbă culoarea la contact cu virusul, transmite eNews.

Noua acoperire conține proteine care se leagă într-un mod specific de virusul SARS-CoV-2. La contactul cu agentul patogen, ele își schimbă culoarea: acest lucru poate fi observat cu ajutorul camerei smartphone-ului. Dezvoltatorii au calibrat senzorul astfel încât să detecteze anume virusul, dar nu anticorpii care apar în organism după infectare.

"Acesta este un dispozitiv cu care medicul specialist va fi capabil să efectueze teste în biroul său sau direct la locul acordării asistenței medicale", a declarat Dr. Jene Jordan, unul dintre autorii proiectului. – El este extrem de rapid: rezultatul exact poate fi obținut în cîteva minute. Datorită lui, omul va putea fi testat în spital, dar nu să trimită testele la un laborator comercial mare. Acest lucru ar permite medicilor să determine imediat dacă pacientul are nevoie de carantină și, în cazul detectării virusului, să obțină numele contactelor sale pentru a le verifica și pe ele.


Cercetătorii consideră că detectorul va permite, de asemenea, crearea unei baze de date a pacienților care va fi actualizată în timp real. "Oamenii pot încărca informații direct în Cloud", a spus el.

Grantul obținut va permite echipei oamenilor de știință să aleagă reactivul potrivit și să obțină mostre ale virusului. Dar, înainte de a lansa dispozitivul pe piață, va trebui de rezolvat cîteva probleme. Oamenii de știință vor trebui să determine cît de precis senzorul arată prezența virusului în organism și ce cantitate minimă de particule poate fi detectată. De asemenea, autorii proiectului doresc să verifice dacă dispozitivul va detecta și alte coronavirusuri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load