COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O studentă din Japonia a scris un eseu cu cerneală invizibilă

O studentă din Japonia a scris un eseu cu cerneală invizibilă

O tânără din Japonia, care studiază istoria luptătorilor ninja, a obținut cea mai mare notă, deși a înmînat la examen o foaie albă. Motivul: profesorul și-a dat seama că studenta scrisese eseul cu cerneală invizibilă, scrie libertatea.ro.

Eimi Haga a folosit o tehnică a luptătorilor ninja, numită „aburidashi”. Timp de mai multe ore, ea a zdrobit boabe de soia pe care le-a pus la macerat pentru a obține cerneala. Textul scris cu cerneala invizibilă a apărut în momentul în care profesorul a încălzit coala de hîrtie pe aragaz, relatează BBC.

Eimi Haga (19 ani) a mărturisit că a devenit fascinată de istoria luptătorilor ninja, care erau agenți sub acoperire și asasini în Japonia medievală, după ce a urmărit încă din copilărie desene animate cu aceste personaje la televizor. Tînăra a devenit studentă la Universitate Mie din Japonia și, încă din primul an de facultate, s-a înscris la un curs despre istoria ninja. Profesorul i-a cerut să scrie un eseu despre vizita pe care a făcut-o la Muzeul Ninja Igaryu.


"Cînd profesorul a spus la un curs că va da cea mai mare notă pentru creativitate, am decis ca eseul meu să iasă în evidență. M-am gîndit și mi-a venit ideea să aplic tehnica aburidashi", a spus eleva.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load