TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O replică a gecii de piele purtate de Albert Einstein a fost scoasă în vînzare

O replică a gecii de piele purtate de Albert Einstein a fost scoasă în vînzare

Albert Einstein, cîștigătorul Premiului Nobel pentru fizică în 1921, a purtat un obiect vestimentar care acum a fost recreat în amănunt și a fost vîndut cu o sumă frumușică.

Compania „Levi’s” a anunțat că a făcut o replică a gecii de piele purtate de genialul om de știință și a vîndut-o cu suma de 1.200 de dolari, a anunțat Business Insider. Gecile aflate în stoc ăentru magazinul virtual au fost vîndute în cîteva ore.


Și celelalte geci, care seamănă cu cea îmbrăcată de Einstein cînd lucra, sînt la mare căutare. În total, au fost create 500 de bucăți similare. A purtat acea geacă zeci de ani Compania „Levi’s” a lucrat împreună cu o companie producătoare de parfumuri din Brooklyn pentru a recrea chiar și mirosul, care combină izul de tutun de pipă, manuscrisele de papirus și piele veche.

Levi’s a cumpărat geaca originală „Menlo Cossack” purtată de Albert Einstein la o licitație organizată în 2016. În 2018, compania a scos la vînzare un prim lot geci similare. Singura diferență față de original era de culoare, erau maro, nu negre. Prețul acelora a fost tot de 1.200 de dolari. Albert Einstein și-a achiziționat acea geacă în anii 30 și a purtat-o decenii la rînd. Omul de știință a murit în 1955.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load