TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

O plăcuţă stradală cu Abbey Road, emblematică pentru fanii The Beatles, vîndută la licitaţie

O plăcuţă cu numele străzii Abbey Road, încărcată de semnificaţii pentru fanii The Beatles, s-a vîndut la licitaţie cu peste 37.000 de lire sterline (43.000 de euro), în urma unei competiţii acerbe între participanţi, informează AFP.

Plăcuţa celebrei străzi, unde se afla studiul de înregistrare al legendarei trupe de britanice şi a cărei imagine figurează pe coperta unuia dintre albumele formaţiei, a depăşit cu mult estimările iniţiale (cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lire sterline) în cadrul unei licitaţii online cuprinzînd plăcuţe de străzi londoneze, desfăşurată timp de două săptămîni şi încheiată miercuri seară.

Peste 270 de panouri au fost vîndute de consiliului cartierului Westminster, care cuprinde o mare parte din centrul Londrei, pentru o sumă totală de 143.517 de lire sterline (167.000 de euro), după ce au suscitat interes din Australia pînă în Canada, dar şi în Europa.

Designul panourilor, cu numele străzii scris cu negru, iar codul poştal în roşu, a fost creat de arhitectul şi designerul Misha Black în 1967. Utilizarea designului, protejată de legile vizînd proprietatea intelectuală, este interzisă peste tot în lume.

''Am fost absolut siderat de interesul pentru această licitaţie şi de ofertele venite din lumea întreagă'', a comentat adjudecătorul vînzării, Catherine Southon.


''Numeroase persoane au depus oferte întrucît au o legătură personală cu acea stradă - fie pentru că au muncit, au trăit aici sau, în anumite cazuri, panourile au pur şi simplu legătură cu numele lor'', a explicat aceasta.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load