X 
Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

O etapă importantă în istoria omenirii: populația lumii va depăși 8 miliarde

12 noi. 2022,, 21:00   Diverse
3754 0

Populația mondială ar trebui să ajungă la 8 miliarde pînă săptămîna viitoare.

Secretarul general al ONU, António Guterres, consideră această „dovadă a descoperirilor științifice și a îmbunătățirilor în nutriție, sănătate publică și salubritate”.

Articolul menționează sute de milioane de oameni care suferă de foame și un număr record de refugiați.

„Dacă nu facem o punte între cei care au și cei care nu au, vom crea o lume de 8 miliarde de oameni plină de tensiune și neîncredere, criză și conflicte”, a spus el.

El a remarcat că doar o mînă de miliardari dețin la fel de multă bogăție ca cea mai săracă jumătate a lumii, în timp ce cel mai bogat 1% primește o cincime din venitul lumii. Cetăţenii celor mai bogate ţări se pot aştepta să trăiască cu 30 de ani mai mult decît cei din cele mai sărace.

Vorbind despre accelerarea crizei climatice și redresarea inegală din cauza COVID, Guterres a observat că „pe măsură ce lumea a devenit mai bogată și mai sănătoasă în ultimele decenii, această inegalitate a crescut și ea”.

"Ne îndreptăm direct către o catastrofă climatică, iar emisiile și temperaturile continuă să crească. Inundațiile, uraganele și secetele în unele țări sînt devastatoare", a spus el.

«Între timp, războiul din Ucraina continuă să alimenteze crizele alimentare, energetice și financiare în curs, lovind cel mai puternic economiile în curs de dezvoltare, deoarece Sudul Global se confruntă cu datorii masive, sărăcie și foamete în creștere și impactul crescînd al crizei climatice», a spus Guterres.

El vede Inițiativa pentru cereale din Marea Neagră, intermediată de ONU, ca o modalitate importantă de a atenua criza alimentară globală, de a atenua foamea și de a salva vieți, „a atenua foamea și a salva vieți”.


Potrivit ONU, pe 15 noiembrie 2022, populația lumii va ajunge la 8 miliarde de oameni. În timp ce populația globală a avut nevoie de 12 ani pentru a crește de la 7 miliarde la 8 miliarde, va dura aproximativ 15 ani - pînă în 2037 pentru a ajunge la 9 miliarde, un semn că ritmul general de creștere a populației mondiale încetinește.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий