COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

O companie a lansat un dumbphone cu senzori pentru puls și tensiunea arterială

O companie a lansat un dumbphone cu senzori pentru puls și tensiunea arterială

Mulți bătrîni refuză să folosească cele mai noi inovații din domeniul tehnologic, chiar dacă acestea le-ar ușura viața. Pentru vîrstnicii care nu doresc să poarte un smartwatch sau o brățară de fitness, care le-ar putea oferi unele informații despre starea de sănătate, o companie a lansat un dumbphone cu senzor pentru puls și tensiune, transmite gsmarena.com.

Lansat în India, telefonul, numit Lava Pulse, costă echivalentul a 26 de dolari. Senzorii sunt poziționați pe partea din spate, lîngă cameră. Pentru a afla rezultatele, utilizatorul trebuie să pună degetul pe senzor și să aștepte până când acesta realizează citirea, la fel ca pe unele modele de smartphone-uri Samsung.

Trebuie precizat că măsurătorile nu vor fi foarte precise prin această metodă.


Un telefon potrivit pentru bătrîni

În rest, Lava Pulse are un ecran cu diagonala de 2,4” (rezoluție 240 x 320 pixeli), iar capacitatea de stocare poate fi extinsă cu 32 GB prin intermediul unui card de memorie. Telefonul include un receiver radio FM și jack audio universal de 3,5 mm.

Bateria de 1.800 mAh este destul de mare pentru un dumbphone. Potrivit producătorului, Lava Phone are o autonomie de șase zile. Dispozitivul are Bluetooth, dar nu oferă acces la internet, nici măcar la rețele 2G.

Telefonul este disponibil în India prin intermediul retailerilor online Amazon și Flipkart, dar și în magazine fizice.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load