TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

O colecţie rară de vinuri Romanee, vîndută cu 8,7 milioane de euro

O colecţie rară cuprinzînd aproximativ 2.000 de sticle de vinuri Romanee, obţinute pe cea mai mică dintre prestigioasele podgorii din Burgundia, a fost vîndută duminică cu suma de 8,7 milioane de euro, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii Baghera Wines, citaţi de AFP.

Podgoria Romanee, întinsă pe doar 85 de ari (8.500 de metri pătraţi) şi înconjurată de celelalte mari podgorii din Burgundia, precum Romanee-Conti, Richebourg şi La Tache, reprezintă cea mai mică Denumire de Origine Controlată (Appelation d'Origine Controlee - AOC) din lume.

Cu doar 3.600 de sticle produse pe an, acest vin burgundez este unul dintre cele mai căutate din lume.

Casa de licitaţii Baghera Wines, cu sediul general la Geneva, a propus spre vînzare un total de 1.819 sticle de vinuri Romanee, dintre care 106 în format magnum şi una în format Ieroboam, obţinute între anii 1862 şi 2005 şi provenind din depozitele exploataţiei locale Bouchard Pere et Fils.

Cel mai scump lot - 12 sticle Romanee 1865 - a fost adjudecat cu 1.952.000 de franci elveţieni (circa 1.766.000 de euro), potrivit cifrelor comunicate de Baghera Wines.

Cel mai scump sortiment vîndut la această licitaţie, datînd tot din anul 1865 şi tranzacţionat în cinci sticle, a fost adjudecat cu preţul individual de 201.300 de franci elveţieni (182.600 de euro).

Directorul executiv al casei de licitaţii Baghera Wines, Michael Ganne, a evidenţiat într-un comunicat "savoire-faire-ul ireproşabil" al exploataţiei Bouchard Pere et Fils, precum şi "calitatea apropiată de perfecţiune a loturilor propuse spre vînzare", pentru a explica sumele impresionante obţinute în timpul licitaţiei.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load