COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

O carte de rugăciuni ebraice, veche de 700 de ani, vîndută la licitaţie cu 8,3 milioane de dolari

21 oct. 00:00   Diverse
1311 0

O carte de rugăciuni ebraice, tipărită în urmă cu 700 de ani într-o regiune care face parte în prezent din landul german Bavaria, a fost vîndută cu 8,3 milioane de dolari la o licitaţie organizată la New York, informează DPA.

Cartea de rugăciuni ilustrată, cunoscută sub numele de "machzor", a stabilit cel mai mare preţ plătit vreodată la o licitaţie pentru un manuscris ebraic, a anunţat marţi casa Sotheby's.

Această carte rară, tipărită cu o scriere ebraică elegantă şi distinctivă şi generos ilustrată, conţine rugăciunile pentru două dintre cele mai sfinte sărbători din calendarul evreiesc, Roş Haşana şi Yom Kipur.

Anterior licitaţiei, cartea de rugăciuni - Luzzatto High Holiday Mahzor -, scoasă la vînzare de o organizaţie culturală evreiască, fusese evaluată la un preţ cuprins între 4 milioane şi 6 milioane de dolari.

Potrivit casei Sotheby's, mai mulţi cumpărători potenţiali au fost interesaţi de achiziţionarea acestei cărţi de rugăciuni. În final, cel mai mare preţ a fost oferit de un colecţionar american, care a preferat să îşi păstreze anonimatul.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X