Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit un nou record mondial după ce a sărit cu parașuta din avion

30 mai. 22:30   Diverse
1652

O bunică de 103 ani din Suedia a stabilit duminică un nou record mondial, devenind cea mai vîrstnică persoană care a executat un salt cu paraşuta în tandem, informează Noi.md cu referire la digi24.ro.

„A fost minunat, mă gîndeam de multă vreme să fac asta. Totul s-a petrecut aşa cum era prevăzut”, a declarat Rut Larsson pentru agenţia de presă suedeză TT, care a spus că intenţionează să sărbătorească această performanţă „cu un mic tort”.

Însoţită de rudele şi prietenii ei pe un aerodrom, Rut Larsson a executat acel salt cu paraşuta în apropiere de Motala, un oraş situat la 240 de kilometri sud-vest de Stockholm.

După ce Rut şi instructorul ei de zbor au aterizat cu bine, cîţiva asistenţi s-au grăbit să o ajute să se ridice şi i-au adus cadrul metalic folosit de ea pentru a se deplasa.

Rut Larsson a spus că i-a plăcut „acea coborîre lentă de jos în sus” şi că întreaga experienţă a fost „agreabilă”, scrie Agerpres. Un reprezentant al Guinness World Records a fost prezent la faţa locului pentru a înregistra saltul cu paraşuta.

Rut Larsson, care are 103 ani şi 259 de zile, a doborît precedentul record în domeniu, deţinut de o persoană care avea vîrsta de 103 ani şi 181 de zile.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав