Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 935

O broască țestoasă a dat peste cap zborurile de pe un aeroport din Japonia

29 sep. 2021,, 05:00   Diverse
1748

Un pilot care se pregătea pentru decolare a contactat controlul traficului aerian, vineri, după ce a văzut o broască țestoasă de aproximativ 2 kilograme care se deplasa pe pista aeroportul internațional Narita, de lîngă Tokyo.

Cinci curse au fost amînate, pînă cînd broasca țestoasă a fost scoasă de pe pistă. Personalul aeroportului a reușit să scoată broasca țestoasă cu ajutorul unei plase și a verificat pista de 4.000 de metri pentru a vedea dacă sînt și alte obiecte străine, lucru ce a provocat o întîrziere de 15 minute la cinci zboruri.

Printre avioanele care au înregistrat întîrzieri s-a aflat și un Airbus A380 All-Nippon Airways al cărui fuselaj este decorat cu imagini cu broaște țestoase marine, care au fost pictate în iulie anul trecut pentru a sărbători serviciul transportatorului către Hawaii, acolo unde animalele sînt considerate sacre.

În timp ce muncitorii de la aeroport sînt solicitați ocazional să scoată pisicile fără stăpîn, ratonii sau iepurii de pe pistă, incidentele cu broaște țestoase sînt extrem de rare. Potrivit reprezentanților aeroportului Narita, broasca țestoasă care a pătruns pe pistă ar putea proveni din iazul de reținere al aeroportului, situat la aproximativ 100 de metri de pistă. Avionul ANA al cărui pilot a observat broasca țestoasă era pe punctul de a decola către insula Okinawa din sudul Japoniei.

„În Hawaii, broaștele țestoase marine sînt văzute ca aducînd noroc și sperăm că această broască țestoasă care a venit să vadă zborul anunță un viitor luminos”, se spune într-un comunicat al companiei aeriene ANA.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав