COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O britanică a născut la 10 săptămâni după ce „i s-a rupt apa”

O britanică a născut la 10 săptămâni după ce „i s-a rupt apa”

O mamă din Marea Britanie susține că a născut la aproximativ 10 săptămîni după ce „i s-a rupt apa” pentru prima dată.

Lauren Middleton, 24 de ani, din West Yorks, se afla în a 26 a săptămînă de sarcină cînd a mers la spital pentru că intrase în travliu și „i s-a rupt apa”, relatează stirileprotv.ro, citînd FoxNews.

“Am fost foarte speriată, pentru că era prea devreme, iar copilul meu era atît de mic. Știam că este un mare pericol”, a declarat femeia.

De cele mai multe ori, apa unei femei însărcinate „se rupe” cam după 37 de săptămîni, iar la scurt timp începe travaliul. Dar este posibil ca apa unei femei „să se rupă” și timpuriu și să nu fie urmată de naștere, fiind o afecțiune cunoscută sub numele de ruptură preambulară a membranelor.


De obicei, medicii încearcă să întîrzie nașterea, dacă o femeie suferă de această afecțiune înainte de 34 de săptămîni, potrivit Clinicii Mayo.

Cu toate acestea, „cu cît durează mai mult pentru ca nașterea să aibă loc, cu atît este mai mare riscul ca femeia sau copilul să dezvolte infecții”, a declarat un oficial al clinicii.

Middleton a fost trimisă acasă după trei zile în spital și monitorizată cel puțin de două ori pe săptămînă pînă cînd a născut.

„A fost o situație incredibil de stresantă, deoarece am fost îngrijorat de sănătatea bebelușului tot timpul”, a povestit ea.

În a 35 săptămînă, Middleton a început să se confrunte cu contracții și a fost dus în grabă la Spitalul Universitar St. James din Leeds. Aproximativ 21 de ore mai tîrziu, în urma unui travaliu „traumatic și foarte dureros”, tînăra a născut.

La o oră de la naștere, copilul a început să aibă dificultăți de respirație și a fost dus rapid la unitatea de terapie intensivă. A fost diagnosticat cu pneumonie și septicemie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load