COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 596 955   INFECTAȚI 259 202(+184)   TRATAȚI 251 850     DECESE 6253(+3)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2825
Puterea stiri: 6431
Coronavirus stiri: 7307

O boală misterioasă atacă rechinii de recif

15 iun. 22:30   Diverse
1333 0

Biologii marini investighează o boală misterioasă de piele care afectează rechinii de recif din Malaezia. Primele informații sugerează că de vină ar putea fi creșterea temperaturii apei.

Acești rechini cu vîrful aripii dorsale alb, care rareori depășesc un metru și jumătate, sînt o atracție populară pentru scafandri. Ziua se odihnesc în jurul recifelor, iar noaptea ies la vînătoarea de pești mici și alte animale, scrie Reuters.

În ultima vreme au început să fie observate exemplare cu pete și leziuni pe cap.

O echipă de experți, care încearcă să afle ce provoască această boală, a constatat că temperatura de suprafață a mării unde trăiesc acești rechini a crescut cu un grad în ultimii 35 de ani.

„Putem spune aproape cu siguranță că încălzirea oceanului are un rol în boala care afectează rechinii din Sipadan”, a spus Davies Austin Spiji, unul dintre biologii marini ai grupului de conservare Reef Guardian.

Observațiile coincid și cu rapoartele privind albirea coralilor din zonă, potrivit concluziilor lui Mohamed Shariff Mohamed Din, profesor în studii acvatice la Universitatea Putra din Malaezia. „Nu putem ignora schimbările care au loc din cauza temperaturilor crescute”, a spus cercetătorul.


Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽