TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O banană a devenit o operă de artă

O banană cumpărată de un artist de la o alimentară din Miami și lipită ulterior cu o banală bandă de adeziv pe un perete a ajuns să valoreze nu mai puțin de 120.000 de dolari după ce a fost scoasă la vînzare de galeria Art Basel Miami, informează CNN.

„Opera de artă sculpturală” e semnată de artistul Maurizio Cattelan și este intitulată „Comedian”. Alte două astfel de banane lipite cu adeziv pe perete au fost deja vîndute, conform unui site specializat în arta modernă.

Ultima banană rămasă din set ar putea ajunge să valoreze chiar și 150.000 de dolari.

„Banana reprezintă fix asta: o banană”, declară artistul Cattelan.


Emmanuel Perrotin, fondatorul galeriei, a declarat că bananele sînt„simbolul comerţului global”, precum şi „un mijloc umoristic răspîndit”.

Acesta a mai adăugat şi că intenţia artistului este să transforme obiecte de zi cu zi în elemente care să stîrnească atît plăcere, cît şi critici.

De asemenea, potenţialii cumpărători ar trebui să ştie că nu există nicio informaţie despre ce se va întîmpla cînd fructul va începe să se descompună.

Maurizio Cattelan este un artist cunoscut pentru operele sale de artă controversate și neobişnuite. Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale este un vas de toaletă din aur de 18 carate, evaluat la suma de 6 milioane de dolari, care a fost furat în luna septembrie din Palatul Bleinheim din Londra.

Cinci personae au fost arestate în legătură cu furtul operei de artă intitulate „America”, dar lucrarea este încă, de negăsit, în ciuda recompensei oferite în schimbul recuperării sale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load