Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

O bacterie care provoacă holeră a fost găsită într-o piață din Wuhan

16 iul. 00:00   Diverse
1232

O bacterie care a provocat holeră la un student a fost detectată în Wuhan, China, și a fost găsită separat în mostre de la țestoase cu carapace moale, la o piață alimentară. Situația a provocat panică în rîndul oamenilor care au asemănat situația cu cea de la începutul epidemiei de Covid-19, informează Noi.md cu referire la digi24.ro.

Piața alimentară în care probele de la țestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunțat autoritățile locale joi seara.

Deși nu a fost găsit niciun caz de holeră în rîndul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, magazinul care le vindea a fost închis timp de trei zile.

Autoritățile au spus că tulpina de vibrio cholerae O139 care a cauzat infectarea studentului, caz anunțat luni, și probele contaminate nu au nicio legătură între ele. Oficialii au spus că urmăresc mai multe produse din același lot cu țestoasele, care au fost expediate în altă parte, a declarat autoritatea de control al bolilor din districtul Hongshan din Wuhan.

În ciuda lipsei unor indicii solide ale unui focar de holeră, oamenii sînt îngrijorați că ar putea izbucni un alt focar de boală. Problema a fost intens dezbătută pe Weibo, subiectul avînd 200 de milioane de citiri.

Primele infecții cu COVID-19 de la sfîrșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan, unde se vindeau fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămîne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite

Cazurile de holeră, o boală acută care provoacă diaree potențial fatală dacă este lăsată fără tratament rapid și care este legată de alimente sau apă contaminate, sînt rare în China continentală. În 2020 au fost 11 cazuri, iar în 2021, cinci. Nu a fost înregistrat niciun deces.

„Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele, cu toate că sînt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au asociat cu ele diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a spus Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

În prezent nu există un motiv major de îngrijorare, dar supravegherea continuă este importantă și necesară, a spus Greenhill. El a adăugat că O139 a fost detectat în diferite alte țări, dar a subliniat că este puțin probabil să existe focare mari de holeră în zonele cu apă potabilă sigură și canalizare adecvată.

„De fapt, detectarea tulpinii demonstrează că există o supraveghere, ceea ce poate fi văzut ca lucru pozitiv”, a adăugat el.

Autoritățile din Wuhan, oraș cu o populație de peste 12 milioane de locuitori, au declarat luni că acest caz de holeră la un student nu a provocat alte infecții.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав