COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

O asistentă a demonstrat cît de repede se răspîndesc germenii chiar dacă purtăm mănuși

O asistentă din Statele Unite a demonstrat, într-o înregistrare publicată pe pagina sa de Facebook, cît de ușor se răspândesc germenii chiar dacă ne protejăm cu mănuși, potrivit CNN. Molly Lixey a declarat că, în contextul crizei care ne-a schimbat complet viețile, din ce în ce mai mulți oameni au început să poarte mănuși pentru a se proteja, însă, a observat că aceștia fac multe greșeli care duc la răspîndirea rapidă a germenilor.

"Am să folosesc vopsea pentru a explica ce este contaminare încrucișată. Mă îngrozește să observ că oamenii cred că sînt în siguranță doar pentru că poartă mănuși și nu trebuie să fie conștienți de faptul că ar putea să răspîndească germeni, în continuare, și să fie un pericol pentru ei și pentru ceilalți”, a spus ea.

Molly a explicat faptul că germenii de pe mănuși ajung pe obiectele pe care le atingem, de exemplu telefonul, hainele sau produsele pe care le cumpărăm de la magazin. Apoi ne atingem mîinile cu fața, crezând că suntem protejați de mănuși, și astfel ne putem îmbolnăvi.

"Să ne imaginăm că suntem în mașină, ne punem mănușile, apoi începem cumpărăturile. Luăm hîrtie igienică, o punem în coșul de cumpărături, iar acum mănușile sunt pline de germenii de pe bunurile atinse. Cu aceleași mănuși atingem telefonul, apoi îl punem iar în buzunar și continuăm cumpărăturile. La un moment dat simțim mâncărimi la nas și ne atingem cu mănușile contaminate".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load