COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nutriționist: Posibilele complicații ale unei diete stricte

Nutriționist: Posibilele complicații ale unei diete stricte

Practic, orice dietă bazată pe restricții excesive nu rezolvă problema excesului de greutate.

Kilogramele pierdute revin mai apoi. De asemenea, auto-medicația poate duce la probleme de sănătate - depresie, gută și calculi biliari.

Potrivit medicului-dietolog și cercetătorului principal la clinica Centrului Federal de Cercetare pentru Nutriție, Biotehnologie și Siguranță Alimentară, Iulia Cehonina, fiecare din aceste diete nu ne învață cel mai important lucru - să ne alimentăm corect - și nu oferă ocazia de a oferi organismului toate substanțele necesare.

În perioada unei diete stricte cu conținut scăzut de calorii, excesul de lichid și excesul de grăsime se pierde, însă totodată, se pierde și masa musculară. Aceasta duce la scăderea consumului de energie și a vitezei proceselor metabolice, deoarece mușchii consumă mai multe calorii. Și persoana se întoarce la vechea alimentație deja cu un metabolism încetinit. Prin urmare, kilogramele pierdute sînt recuperate și se adaugă altele noi.


Unele diete, numite proteice, cu conținut ridicat de proteine, au adesea o complicație, cum ar fi formarea de pietre: în vezica biliară, la rinichi.
În cazul unei diete bogate în proteine, în alimentație, de regulă, predomină alimentele cu proteine animale. Din acest motiv, în sînge crește nivelul de colesterol, ceea ce duce la apariția unor boli cardiovasculare.

Potrivit oamenilor de știință, persoanele care țin diete fără carbohidrați ani de zile, riscul unui deces prematur din cauza bolilor cardiovasculare crește cu aproape 30%.

Nutriționistul consideră că, dacă o persoană dorește să piardă în greutate, atunci trebuie să înceapă cu stabilirea unei ordini în alimentație. Cea mai frecventa cauza a excesului de greutate este supra-alimentarea.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load