COVID-19 în MOLDOVA

Nucile verzi – ce beneficii au pentru sănătate

Nucile verzi – ce beneficii au pentru sănătate

Nucile verzi sînt o sursă excelentă de nutrienți pentru organism.

Încă din cele mai vechi timpuri, nucile verzi erau însă folosite și pentru beneficiile uimitoare pe care le aduc sănătății. Nucile verzi sînt sursă excelentă de minerale – potasiu, fosfor, calciu, fier, zinc, seleniu- şi vitamine – B, C, E.

Un lucru important este ă Vitamina C se găseşte doar în nucile verzi, nu şi în cele uscate. O altă diferenţă este că nucile verzi conţin apă, în concentraţie de 19-20%, spre deosebire de nucile uscate, sărace în apă. Nucile verzii- beneficii pentru sănătate În Evul Mediu, nuca era cunoscută pentru rolul tămăduitor în cazul bolilor mintale. Se credea că forma nucilor seamănă foarte mult cu forma creierului, de aceea are efect în tratarea minţii.


Astăzi, cercetările au arătat că nuca este stimulent al memoriei şi e recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit. Conţinutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întîrzierilor de creştere, dar și în cazul tulburărilor sistemului nervos. Nucile verzi previn apariția bolilor cardiovasculare, dar și care scad nivelul colesterolului și cresc imunitate. Dacă sînt consumate în mod regulat, acestea întăresc vasele de sînge și, datorită conținutului de Vitamina E, reduc posibilitatea de a face atac de cord.

Nucile verzi conţin vitamina B1, care joacă un rol esenţial în metabolismul glucidelor şi este necesară pentru funcţionarea normală a musculaturii şi a sistemului nervos. Consumul de nuci creşte pragul de toleranţă pentru durere şi aduce o contribuţie importantă la menţinerea tonusului musculaturii netede. În plus, nucile conţin tanin, cu efect astringent, de aceea sînt folositoare şi în tratamentul diareei.

Cîte calorii conțin nucile verzi Conţinutul dife­rit de grăsimi în nucile verzi şi cele uscate face dife­renţa şi în privinţa caloriilor. Astfel, 100 g nuci verzi conţin 580 de calorii, aceeaşi cantitate de nuci uscate are 720 de calorii. Mulți nutriționiști susțin că miezul de nucă pot fi un înlocuitor al cărnii, cu o putere calorică foarte mare şi mult mai sănătos.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load