Nu puneţi mărar la mîncare dacă suferiţi de această boală

Nu puneţi mărar la mîncare dacă suferiţi de această boală

Mărarul este o plantă aromatică cu origini vechi, cultivarea ei datînd din vremea romînă.


Tulpinile și frunzele de mărar au fost folosite ca monedă pentru a plăti în trecut.


Contraindicații mărar


Folosit pentru a dă savoare mîncărurilor (fie prin frunzele mărunțite, sau chiar oțet de mărar, preparat din semințe), mărarul aduce multe beneficii pentru sănătatea ta și a familiei tale.


Semințele și frunzele de mărar au valoare medicinală considerabilă, datorită uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat în vitamină B și flavonoide. Uleiul de mărar este folosit și pentru a aromatiză săpunurile, și, amestecat cu alte substanțe, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.


Contraindicații mărar. Frunzele de mărar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infecțiile externe și interne cauzate de bacterii, paraziți. Mărarul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicații împotrivă sughițului și a altor simptome alergice.


Trebuie menționat și faptul că semințele și frunzele de mărar, mestecate, ajută la tratarea multor afecțiuni gingivale, și sînt recomandate în igienă orală adecvată, deoarece dezinfectează și distrug bacteriile de pe gingii, dinți. În aceeași măsură, reîmprospătează mirosul respirației gurii și înlătură efectele multor probleme respiratorii (strănut, tușe, congestii nazale).


Contraindicatii marar. Efecte secundare


Există cîteva efecte secundare, cît privește consumul sau folosirea mărarului. Mărarul este interzis să fie consumat de către femeile însărcinate, deoarece mărarul mărește secreția de hormoni specifici, care la rîndul lor pornesc procesul de menstruație, un simptom asociat, în multe statistici medicale, cu pierderea de sarcină.


Contraindicații mărar. Deși este cunoscut faptul că mărarul este recomandat pentru femeile care alăptează, există totuși o reticenţă cu privire la acest lucru.


Menționam mai sus că mărarul ajută la înlăturarea alergiilor și a infecțiilor bacteriene. Însă, tratarea excesivă a pielii cu ulei sau frunze de mărar poate cauza iritarea pielii, mai ales după o expunere prelungită la soare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load