COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nu lăsați NICIODATĂ cîinele să vă lingă

Nu lăsați NICIODATĂ cîinele să vă lingă

Toată lumea ar trebui să știe asta!

S-ar putea să credeți că este foarte drăguț că un cățeluș frumos a decis să vă lingă ușor pe față.

Dar ce-ar fi dacă v-aș spune ceva înfiorător?

Nu, nu vă spun că cîinele dvs. iubit încearcă să vă facă vre-un rău. Prietenul dvs. mic (sau mare) încearcă într-adevăr să-și demonstreze dragostea.

Păcat că nu putem spune același lucru despre toate bacteriile care trăiesc pe limba cîinelui.

Este adevărat că saliva cîinilor este mai curată decît a omului?


Nu. Acesta este un mit.

Cîinii aleargă în jurul coșurilor de gunoi. Știți, noi ne salutăm reciproc cu un sărut pe obraz, dar cîinii își lipesc nasul de fundul celuilalt”.

John Oxford, profesor de virologie și bacteriologie din Londra, la fel vorbește despre cîte bacterii sînt pe botul și gura cățelului dvs.

„Nu este vorba doar despre salivă. Cîinii își petrec jumătate din viață adulmecînd deșeuri în diferite locuri sau excremente de cîini, de aceea boturile lor sînt pline de bacterii, viruși și microbi de tot felul”.

Acești viruși și microbi pot cauza omului grave probleme de sănătate. Acest lucru i s-a întîmplat unei femei din Marea Britanie.

Aceasta a căpătat o infecție de la saliva micului ei levrier. Ea nici măcar nu a înțeles ce i se întîmplă pînă în momentul în care a început să vorbească la telefon cu rudele și a observat că discursul ei a început să fie nedeslușit.

La sosirea ambulanței, ea căzuse pe spătarul scaunului, starea ei se agravase rapid. Această femeie și-a revenit după două săptămîni de terapie intensivă și cu administrarea unei cantități mari de antibiotice.

Analiza de sînge a arătat că infecția s-a datorat bacteriilor capnocytophaga canimorsus, care se găsesc de obicei în gura cîinilor și a pisicilor.

Pe lîngă cazul ei, au mai fost și alte 13 incidente similare în Marea Britanie.

Aceasta nu este singura boală pe care o poți căpăta de la un sărut de cîine.

Cel mai simplu este lichenul (лишай).

Lichenul este una dintre cele mai simple boli care ar putea fi transmisă de la „sărutul” unui câine. Dacă cîinele are bacterii de lichen și săruți animalul iubit, atunci infectarea directă vă este garantată.

Staphylococcus Aureus rezistent la meticilină, ce este acesta?

Infecția cu MRSA la om afectează pielea, ca în imaginea de mai sus, și poate fi provocată doar de o simplă lingere a cîinelui.

Pentru cîini, aceste bacterii nu sînt prea periculoase, dar cînd stăpînul lor intră în contact cu ele... Nu va exista un sfîrșit fericit.

Staphylococcus Aureus

Staphylococcus aureus seamănă cu MRSA. Cu toate acestea, aceste bacterii practic nu pot fi tratate.

De aceea, sincer vorbind, este mai bine să nu permiteți ca această infecție să pătrundă în organismul dvs.

Capnocytophaga Canimorsus

Acesta este unul dintre cele mai grave lucruri care vi se pot întîmpla. Cît este de rău? Să spun doar că vă voi scuti de nevoia de a citi informații despre acestă boală, vă voi arăta doar imaginea de mai jos.

Acest bărbat i-a spus medicului că infecția cu capnocytophaga canimorsus a apărut din cauza cîinelui său care i-a lins o rană deschisă.

Picioarele sale arătau și mai rău. A fost nevoie de amputarea lor parțială.

Nu vă vom arăta aceste fotografii.

Vreți să căpătați una dintre aceste boli de la cîinele dvs.? Vreți să rămîneți cu un singur picior sau cu brațele desfigurate? Cred că nu.

Vreți să riscați?

Serios, evitați săruturile cu animale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load