COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2908
Puterea stiri: 6594

Nu arunca niciodată cojile de ceapă! Iată la ce-ţi vor prinde bine

14 iun. 00:30   Diverse
2193 1

Ceapa este un aliment-medicament, adesea recomandată în cazul problemelor respiratorii, inclusiv tuse și răceală.

Ceapă crudă poate fi utilizată și ca expectorant, iar siropul de ceapă este un remediu excelent împotriva tusei. În plus, flavonoidele și compușii din ceapă sînt benefici pentru inimă, scad colesterolul, reglează nivelul de zahăr în sînge și ameliorează artrita, scrie realitatea.net.

În general, ceapa este un bun antioxidant. Efecte terapeutice extraordinare au însă și cojile ei. Infuzia din coji de ceapă are, printre altele, puternice proprietăți tonice, diuretice, antimicrobiene și antispasmotice.

Iată cîteva probleme de sănătate care pot fi tratatate cu coji de ceapă:

Spasme musculare

Dacă aveți spasme musculare, o ceașcă de ceai din coji de ceapă, consumată înainte de culcare, va ameliorează problema și va ajuta să aveți un somn liniştit.

Gît roșu

În caz de congestie și durere la nivelul gîtului, se prepară o infuzie din cîteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte; după infuzare, soluția se strecoară și se folosește cînd este călduță pe post de gargară.

Tuse seacă

Se toarnă două pahare de apă fierbinte peste două linguri de coji de ceapă mărunțite și se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcorește, soluția se strecoară și se bea cîte un sfert de cana de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Întărirea sistemului imunitar, dar și adjuvant în caz de gripă

Se amestecă o lingură de coji de ceapă mărunțite cu o linguriță de pudră de rădăcină de lemn dulce și o mînă de ace de pin (40 - 50 g), peste care se toarnă 2 litri de apă fierbinte. Compoziția se fierbe timp de 20 de minute, se adaugă apoi 2 linguri de maceșe zdrobite și se mai fierbe timp de un minut. Soluția se toarnă într-un termos, după 10-12 ore se strecoară și se ține la răcoare. Se consumă cîte un litru pe zi.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


[No canvas support]
  • Votat 0
🔽🔽