COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noua terapie anti-HIV: Atrage virusul, apoi îl omoară

Noua terapie anti-HIV: Atrage virusul, apoi îl omoară

HIV este un virus foarte şiret. Se poate ascunde în celulele imunitare ale oamenilor care trec prin terapia antiretrovirală (ART), aşteptînd să se termine, ca mai apoi să revină.

Acest lucru îi forţează pe pacienţi să continue cu terapia şi cu toate efectele secundare pentru tot restul vieţii. Acum, cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh au creat o imunoterapie care nu doar scoate virusul din ascunzătoare, dar îl şi omoară permanent.

Conform cercetătorilor americani, acesta este primul pas pentru crearea unui vaccin, scrie Futurism.


Într-un studiu publicat recent în jurnalul EBioMedicine, echipa a detaliat cum imunoterapia numită MDC1 distruge atît HIV cît şi CMV, un virus care infectează 95% dintre cei care au HIV.

„Sistemul imunitar petrece mult timp încercînd să controleze CMV; la unii oameni, una din fiecare 5 celule T sînt specifice pentru acel virus”, a precizat Charles Rinaldo, membru al echipei de cercetare. „Ne-a făcut să ne gîndim - poate aceste celule care sînt specifice pentru lupta împotriva CMV alcătuiesc şi o mare parte din rezervorul HIV. Astfel că am creat imunoterapia nu doar pentru HIV, ci şi să activăm celulele T ajutătoare specifice lui CMV”, a adăugat acesta.

Planul a fucţionat, cu MDC1 trezind virusul latent în sîngele infectat şi omorîndu-l. Echipa doreşte acum să obţină finanţare pentru teste clinice pe oameni, în speranţa ca într-o bună zi să creeze un vaccin care le-ar permite oamenilor infectaţi cu HIV să renunţe la tratamentul din prezent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load