COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Noua generație de copii a dat dovadă de mai multă răbdare - studiu

Noua generație de copii a dat dovadă de mai multă răbdare - studiu

Despre noua genarație s-a spus o mulțime de lucruri negative, însă se pare că există un aspect la care aceștia ne-au întrecut, conform unui experment psihologic.

Este vorba despre răbdarea pe care aceștia o posedă din plin spre deosebire de părinții sau bunicii lor.

O echipă de psihologi de la Stanford University a realizat un experiment prin anul 1960 pentru a vedea cît de bine își pot controla copiii impulsurile și să amîne sentimentul de plăcere.

În cadrul studiului, psihologul Walter Mischel le-a spus mai multor copii, cu vîrste cuprinse între 3 și 6 ani, că le oferă o bezea, exact în acel moment. Însă, dacă au răbdare și nu o vor mînca pînă nu se întoarce el înapoi în cameră, vor primi două bezele, în total.


Astfel, unii copii au ales să mănînce bezeaua imediat ce psihologul a ieșit din cameră, în timp ce alții au preferat să-și acopere ochii, să se bîțîie sau să se joace cu bezeaua, în speranța că vor primi două într-un final.

În urma unor chestionare conduse de psihologul Stephanie M. Carlson de la University of Minnesota, mai bine de 70% din totalul de 350 de adulți intervievați au fost de părere că în prezent, copiii nu ar putea să aștepte la fel de mult ca cei din 1960. Mai mult, trei sferturi din cei chestionați au considerat că cei mici ar avea mai puțin control de sine. Însă, adevărul a fost cu totul altul.

În mod surprinzător, noua generație de copii a dat dovadă de mult mai multă răbdare. „Deși trăim într-o eră a plăcerii instante, unde totul pare să fie disponibil imediat prin intermediul smartphone-ului sau internetului, studiul nostru sugerează că în prezent, copiii pot amîna plăcerea mai mult decît copiii din anii 1960 și 1980", a explicat Carlson. „Aceste descoperiri se află în contrast puternic cu prezumția adulților cum că în prezent, copiii au mai puțin control de sine decît generațiile trecute".

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load