Nou record de temperatură pentru luna iulie, în Europa

25 iul. 20:00   Diverse
2564 0

Luni, 24 iulie, a fost înregistrat un nou record de temperatură pentru luna iulie, în Europa. În Sardinia au fost 48,2 grade Celsius, au transmis meteorologii. Recordul absolut este de 48,8 grade Celsius, și a fost înregistrat în Sicilia, în august 2021.

Este foarte posibil să fie doborît și acesta, în zilele care urmează. Sudul Europei se confruntă cu un val de căldură extremă. În centrul și sudul Italiei au fost temperaturi record, iar în Sardinia au fost 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă un record european pentru luna iulie, scrie slovenia.postsen.com. Temperaturi record sînt raportate din Grecia, Spania și Italia, transmite Digi.

În urmă cu cîteva zile, meteorologii au estimat că temperaturile în zona Siciliei și Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius. Ceea ce s-a întîmplat ieri. În municipiile Jerzu și Lotzorai de pe insula Sardinia, termometrele au arătat 48,2 grade Celsius, ceea ce reprezintă recordul european de temperatură din iulie. Un record a fost doborît și la Palermo, Sicilia, cu peste 2 grade Celsius. În august 1999, au fost 44,8 grade Celsius, iar ieri au fost 47 de grade Celsius. Potrivit meteorologilor, valul de căldură ar trebui să se reducă treptat începînd de joi, iar temperatura va scădea ușor. Valul de căldură va fi restrîns în partea de sud-est a Europei pînă joi, dar temperaturile maxime vor fi în continuare cu mult peste 35 de grade Celsius.

În Grecia, unde incendiile de vegetație, de amploare, devastează zilele acestea insulele Rodos, Corfu și Eubeea, s-a înregistrat cel mai de durată val de căldură din istoria țării, respectiv 11 zile. Conform estimărilor meteorologilor, ar urma să dureze 17 zile. În Grecia, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura atinge sau depășește 39 de grade Celsius. În acest weekend sînt așteptate temperaturi de pînă la 45 de grade Celsius. Valul de căldură record înregistrat în Grecia a fost în 1987, cînd a durat 11 zile.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?