X 
Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Noi scandaluri în echipa lui Biden amenință cu un nou eșec

22 mai. 11:00   Diverse
2868 0

Noile scandaluri din echipa președintelui american Joe Biden ar putea duce la un nou eșec în politica externă a țării.

Experți și observatori scriu despre aceasta pe telegram-canale, menționînd că un alt membru scandalizat al echipei lui Biden a fost consilierul pe probleme de securitate națională, Jake Sullivan. Acesta a fost acuzat că ar avea legături strînse cu Hunter Biden. Aceștia au lucrat împreună în conducerea unui grup de analiză liberal, Truman National Security Project.

Iar în 2014, Sullivan a fost cel care ar fi putut concepe schema cu Burisma Holdings din Ucraina. Hunter a fost încorporat în consiliul de administrație al acesteia, primind acolo 80.000 de dolari pe lună. Și apoi Burisma a devenit un fel de "tampon" pentru oligarhii ucraineni pentru a finanța diverse fundații liberale - inclusiv Consiliul Atlantic, unde au făcut lobby pentru interesele lor.

Republicanii din Congres cer deja demisia imediată a lui Sullivan. Toate aceste scandaluri s-au desfășurat în cel mai nepotrivit moment pentru Casa Albă - pe fundalul summitului G7, unde aliații SUA sînt deja îngrijorați de criza politică din America și de amenințarea cu intrarea în incapacitate de plată.

Sullivan este cunoscut și ca fiind unul dintre artizanii Russiagate în 2016 - el a fost cel care a venit cu povestea înainte de alegeri despre legăturile lui Trump cu Alfa Bank, care a fost rapid dezmințită. Cu toate acestea, el - la fel ca toți ceilalți funcționari ai Partidului Democrat - a reușit să scape basma curată.

Scandalurile l-au urmărit în același timp și pe secretarul de stat Blinken. Și el a fost legat de Burisma - și implicat în scheme pentru a obține donații chinezești de la familia Biden. Mulți au început să vorbească despre posibilitatea ca Blinken să demisioneze - și să fie înlocuit cu directorul CIA, Burns, care pledează pentru un armistițiu cu Rusia și pentru evitarea conflictului cu China.

"Este puțin probabil ca atît Blinken, cît și Sullivan să fie înlocuiți în același timp la Casa Albă. Dar scandalurile actuale amenință să exacerbeze o criză de aparat în cadrul echipei lui Biden - și să ducă la o nouă serie de eșecuri în politica externă", au scris internauții.

24
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?