Niște deținuți au animat intriga din "Shawshank Redemption"

2 aug. 00:00   Diverse
1919 0

În statul american Colorado, patru deținuți au evadat din închisoare folosind ideea din filmul "Shawshank Redemption" ("Evadarea din Shawshank"). Despre modul în care infractorii au dat viață intrigii emblematice, relatează Sky News.

Cei patru deținuți de la închisoarea de stat Bent County din SUA și-au așezat păturile pe paturi pentru ca gardienii să nu le observe absența în timpul rondului de seară. Înainte de stingerea luminilor, au reușit să spargă tavanul celulei, făcut din gips-carton, și să evadeze pe acoperiș. De acolo, evadații s-au urcat în camera de duș vecină, după care au reușit să fugă, relatează lenta.ru

Cîteva zile mai tîrziu, unul dintre deținuți, Benjamin Valdez, în vîrstă de 34 de ani, a fost găsit în orașul vecin Pueblo, după ce a luat o doză fatală de droguri. Alți doi au fost reținuți cînd au chemat o ambulanță. Doar un al patrulea fugar, Mark Fox, în vîrstă de 46 de ani, este în continuare în căutare.

Evadarea deținuților a fost comparată cu filmul cultic "Evadarea din Shawshank" și cu romanul cu același nume. Protagonistul acestuia evadează din închisoare printr-o conductă de canalizare, făcînd o gaură în peretele celulei. Pentru a-și ascunde absența, el își pune și un teanc de haine sub pătură.

1
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?