X 

Ninsorile puternice din California au lăsat localnicii fără electricitate

27 feb. 12:15   Diverse
1937 0

Furtuna de iarnă care a afectat sudul Californiei în weekend a făcut ca stratul de omăt să depășească doi metri în stațiunile de lîngă Los Angeles, iar ninsorile au ajuns pînă la marginea orașului, scrie CNN.

Stratul de omăt a ajuns la 205 centimetri în stațiunea Mountain High, aflată la 125 de kilometri de Los Angeles. Potrivit Serviciului Național de Meteorologie, a fost una dintre cele mai puternice furtuni de omăt din istoria măsurătorilor care a afectat sudul Californiei, omăt depunîndu-se și la altitudini de 305 metri, inclusiv în suburbiile orașului Los Angeles, transmite Digi.

După mai multe zile de ninsori, viscol și ploi, mai bine de 120.000 de clienți au rămas fără alimentare cu energie electrică în California. De asemenea, autostrada 5, care face legătură între sudul și nordul Californiei, a fost închisă temporar din cauza gheții depuse pe carosabil în trecăturile din munți, la nord de Los Angeles. Un alt drum care traversează Parcul Național Los Padres a fost închis din cauza alunecărilor de teren.

Meteorologii au anunțat că furtunile vor continua și la începutul acestei săptămîni. "Frontul atmosferic se mută în interiorul țării și în nordul Californiei", a avertizat Serviciul Național de Meteorologie. Locuitorii din Sacramento, capitala Californiei, au fost îndemnaţi să evite călătoriile lungi pînă miercuri din cauza ploilor şi ninsorilor prognozate. Iar în Oregon, mai la nord, a fost declarată stare de urgenţă. Pînă în prezent nu au fost raportate victime în urma furtunilor.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий