TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Neurologii recomandă să vizitați plajele în mod regulat

Ştim cu toţii că timpul petrecut în aer liber este un adevărat elixir, atît pentru starea zică, cît şi pentru starea de beatitudine spirituală.

Neurologii ne indeamnă să petrecem mai multe vacanţe la plajă, pentru că beneciile unor astfel de relaxări sînt incredibile.

Marea are proprietăţii curative incredibile. Acest spaţiu imens, al puterii innite şi al albastrului conferă experienţă unică şi naşte emoţii precum: pacea şi liniştea. Specialiştii numesc acest efect ”spaţiul albastru” şi el se caracterizează prin combinaţia mirosului liniştitor şi al sunetului apei.

Ele au un efect foarte puternic asupra creierului. Oamenii de ştiinţa spun că este o schimbare în modul în care creierul tău reacţionează la mediul înconjurător, lăsîndu-te să te simţi fericit, mai relaxat şi plin de energie.

Aceast lucru vă poate afecta în 4 moduri diferite.


1. Mersul la plajă reduce stresul

Apa, în sine, are proprietăţi curative. Apa de mare, cu predilecţie, este plină de ioni pozitivi care au capacitatea de a te face să te simţi în largul tău. Fie înnotaţi, e doar atingeţi picioarele cu apă şi veţi simţi imediat o linişte şi relaxare, care vă cuprinde tot corpul.

2. Plaja stimulează creativitatea

Dacă simţi că nu mai ai idei noi şi că eşti în pană creatoare, atunci e timpul pentru a merge la plajă! Cea mai mare greşeala a oamenilor este să creadă că la plajă poţi merge doar vara. NU este adevărat. O vizită la plajă, chiar şi în sezonul rece îţi încarcă bateriile. Marea declanşează un sentiment de calm, care vă permite să vă concentraţi şi să rezolvaţi problemele cu uşurinţă.

3. Combate sentimentele depresive

Sunetul hipnotic al valurilor, în combinaţie cu priveliştea şi mirosurile plajei, vă pot pune într-un spaţiu meditativ. De asemenea, vă puteţi goli mintea şi puteţi reecta asupra vieţii într-un spaţiu sigur departe de haosul cotidian. Acest proces vă readuce încrederea în sine şi sporeşte sentimentele optimiste.

4. Îţi schimbă atitudinea/ perspectiva asupra vieţii

Probabil vă regăsiţi în această frază. Cine a fost la plajă ştie că acasă se întoarce nu numai cu multă energie, dar şi cu noi idei, perspective şi planuri pentru viitor. Acest spaţiu innit aduce o optică nouă şi suetului şi minţii. Conexiunea cu natura, în general, este un factor important al unei vieţi fericite.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load