COVID-19 în MOLDOVA

NASA anunță că Pămîntul e mai verde decît în anii ’90

NASA anunță că Pămîntul e mai verde decît în anii ’90

NASA anunță că Pămîntul este mai verde astăzi față de acum 20 de ani. Paradoxal, însă, meritul aparține unor țări ce sunt des criticate de poluare, pentru că ar exploata în mod exagerat terenuri și resurse de apă.

Schimbarea a fost observată în cadrul unui studiu, fiind comparate imaginile din satelit de acum cu cele din 1990. Oamenii de știință au analizat cîteva motive din cauza cărora ar fi putut avea loc transformarea: creșterea temperaturii, creșterea nivelului de dioxid de carbon sau creșterea umidității.

Într-un final, cercetătorii au stabilit că zonele verzi erau localizate disproporționat în China și India, iar – conform lor – dacă aceasta ar fi depins de schimbările climatice, zonele verzi s-ar fi extins în mai multe regiuni.


Așadar, în pofida criticilor, se pare că India și China ar fi contribuit cel mai mult la împădurire. Drept dovadă sînt inițiativele legate de agricultură, inițiate pe parcursul anilor. Menționăm că un record în acest sens a fost cînd 800.000 de indieni au plantat 50 de milioane de copaci în doar 24 de ore.

În 1970 și 1980, cele două state au avut parte de despăduriri masive.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load