Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3741

NASA a comentat incidentul cu flash-ul misterioasă care a lumina cerul deasupra Kievului

20 apr. 11:22   Diverse
2187 0

O lumină misterioasă de pe cerul capitalei ucrainene Kiev a generat numeroase speculații. Oficialii de la Kiev au declarat că suspectează că este vorba despre un satelit NASA care a căzut pe Pămînt, însă agenția spațială americană a declarat pentru BBC că acesta se afla încă pe orbită în momentul producerii flashului.

Forțele aeriene ucrainene au sugerat că flash-ul ar fi putut fi un meteorit.

Apărarea ucraineană este aproape sigură că lumina misterioasă nu a fost cauzată de un atac aerian rusesc.

Lumina puternică a fost observată pe cerul capitalei în jurul orei 22:00.

A fost activată o alertă de raid aerian, dar „apărarea aeriană nu a fost în funcțiune", a declarat pe Telegram șeful administrației militare din Kiev, Serghei Popko.

„Potrivit informațiilor preliminare, acest fenomen a fost rezultatul căderii pe Pămînt a unui satelit spațial Nasa", a precizat Popko.

Agenția spațială americană anunțase la începutul săptămînii că un satelit de 300 de kilograme va reintra în atmosferă miercuri.

Satelitul RHESSI, folosit pentru a observa erupțiile solare, a fost lansat pe orbita joasă a Pămîntului în 2002 și a fost scoasă din uz în 2018, a precizat NASA.

Însă Rob Margetta de la NASA a declarat pentru BBC că satelitul se afla încă pe orbită în momentul în care a fost observată sclipirea și că va reintra în atmosfera Pămîntului în cursul nopții.

NASA și Departamentul american al Apărării continuă să urmărească satelitul RHESSI, a adăugat el.

Rețelele de socializare ucrainene au fost inundate de teorii și meme-uri despre ce ar fi putut fi flash-ul, o temă populară fiind aceea că ar fi fost provocat de extratereștri.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?