Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Moarte misterioasă: Ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, s-a stins din viață

27 noi. 2022,, 09:49   Diverse
2099 0

Ministrul de Externe al Belarusului, Vladimir Makei, s-a stins din viață la vîrsta de 64 de ani. Belta notează că Makei a murit „subit”, astfel că în acest moment nu sînt clare cauzele morții.

El a participat la o conferință a Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) - o alianță militară a mai multor state post-sovietice - la Erevan la începutul acestei săptămîni și urma să se întîlnească luni cu omologul său rus Serghei Lavrov, scrie hotnews.ro.

Înainte de alegerile prezidențiale și protestele în masă antiguvernamentale din Belarus din 2020, Makei fusese unul dintre inițiatorii eforturilor de îmbunătățire a relațiilor Belarusului cu Occidentul și criticase Rusia.

Cu toate acestea, el și-a schimbat brusc atitudinea după începerea protestelor, susținînd că acestea au fost inspirate de agenți ai Occidentului.

„Sîntem șocați de informațiile despre moartea șefului Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Belarus, Vladimir Makei”, a postat purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram. „Condoleanțe oficiale vor fi publicate în curînd”.


Makei a ocupat acest post din 2012. Potrivit Belta, în 1980-1993, el a servit în Forțele Armate ale URSS și Belarus. Era colonel în rezervă.

În 1996-1999 - Reprezentant al Republicii Belarus la Consiliul Europei, Consilier al Ambasadei Belarusului în Franța. În 1999-2000 a fost șeful departamentului de cooperare paneuropeană al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus. În 2000-2008 - Asistent al președintelui Belarus. În 2008-2012 - șef al administrației președintelui Belarus.

1
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий