TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Miturile despre slăbire pe care e bine să le cunoaști

Nutriționistul Anastasia Cernîh a spulberat cele mai ”populare mituri” despre pierderea în greutate.

Nutriționistul Anastasia Cernîh a spulberat într-un interviu acordat portalului progorod79.ru cele mai populare mituri despre pierderea în greutate.

Potrivit ei, principala concepție greșită în rîndul celor care vor să slăbească este credința că înfometarea îi va ajuta la pierderea kilogramelor în plus.

„Cînd ne este foame, încetinim și mai mult metabolismul, pe măsură ce organismul este stresat intră în regim de rezervă de energie, iar pierderea în greutate are loc în detrimentul masei musculare, al apei și deloc al grăsimii”, a explicat ea.

Un alt mit comun este refuzul de a mînca după șase seara. Medicul a menționat că această dietă nu este potrivită pentru toți oamenii și restricțiile inutile pot doar dăuna organismului.


"Cel mai important este să mănînci seara proteine ​​ușor digerabile. De exemplu, pește și legume fără amidon: roșii, castraveți, ardei gras", a recomandat interlocutorul portalului.

Cernîh a amintit, de asemenea, că alimentele cu conținut scăzut de grăsimi, în ciuda beneficiilor declarate de producători, îi pot afecta adesea pe cei care pierd în greutate din cauza conținutului ridicat de amidon și zahăr.

Specialistul a subliniat faptul că persoanele care doresc să slăbească fără a dăuna sănătății lor, în primul rînd, trebuie să contacteze un nutriționist, să se supună diagnosticării corporale și să treacă testele necesare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load