X 

Mircea Geoană, favorit pentru a cîștiga alegerile prezidențiale din România

2 oct. 13:13   Diverse
2814 0

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent, avînd aproximativ un sfert din intenţiile de vot, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

În prima situaţie, Geoană ar fi votat de 25,3%, iar în cea de a doua, de 24,6%.

Mircea Geoană este urmat, în ordine, de Marcel Ciolacu, George Simion, Nicolae Ciucă, Diana Şoşoacă, Cătălin Drulă, Dacian Cioloş, Kelemen Hunor.

Sondajul a evaluat şi cinci variante pentru turul ll al alegerilor prezidenţiale, întrebarea adresată fiind: ”Dacă în turul II al alegerilor prezidenţiale din 2024 ar ajunge următorii, Dvs. pe care dintre ei l-aţi vota? (% dintre cei care au exprimat o optiune de vot)”.


Trei dintre variante iau în calcul un tur ll în care liderul AUR Geroge Simion i-ar avea drept contracandidaţi pe Mircea Geoană sau Marcel Ciolacu sau pe Nicolae Ciucă.

În varianta în care în turul ll ar ajunge Mircea Geoană şi George Simion, scorul ar fi în favoarea actualului secretarul general adjunct al NATO, respectiv 63,5% – 36,5%, fiind de altfel şi candidatul cel mai bine plasat în raport cu liderul AUR.

O ”finală” a cursei prezidenţiale care i-ar avea ca protagonişti pe Marcel Ciolacu şi George Simion ar avea scorul 58,8% – 41,2%.

Scorul cel mai strîns ar fi în cazul în care în turul al doilea funcţia prezidenţială ar fi disputată de Nicolae Ciucă şi George Simion, scorul fiind 52,2% – 47,8%, în favoarea liderului liberal.

Alte două variante sînt cele ale unui tur ll Emil Boc – Marcel Ciolacu, cu un rezultat foarte strîns în favoarea lui Boc, diferenţa fiind de sub un procent, 50,4% – 49,6% sau Mircea Geoană – Emil Boc, de această dată cîştigător fiind dat Mircea Geoană, cu 59,9%- 40,1%.

5
2
1
3
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?