Ministrul australian al Apărării va vizita Franţa, Germania şi Marea Britanie

28 aug. 2022,, 15:30   Diverse
1922 0

Richard Marles a afirmat că războiul din Ucraina a sporit importanţa cooperării cu naţiuni care gîndesc la fel.

Vizita în Franţa, Germania şi Marea Britanie va avea loc între 29 august şi 1 septembrie şi va fi prima deplasare a ministrului apărării, Richard Marles, în aceste ţări după ce Partidul Laburist de centru-stînga a preluat puterea în Australia după alegerile generale din mai.

Marles urmează să se întîlnească cu omologii săi în timpul vizitelor, despre care guvernul a spus că sînt o şansă de a arăta angajamentul Australiei faţă de consolidarea legăturilor europene în domeniul apărării.

Oprirea în Franţa va ajuta la „restaurarea şi reînnoirea” relaţiei lor bilaterale, a declarat guvernul, numind Franţa unul dintre „cei mai vechi şi mai capabili parteneri ai Australiei”.

În iunie, Australia a ajuns la o înţelegere de 555 de milioane de euro cu şantierul naval francez Naval Group în legătură cu decizia de anul trecut de a renunţa la o afacere de miliarde de dolari cu submarine franceze.


Canberra a sperat că înţelegerea va ajuta la repararea unei rupturi între cele două naţiuni, după ce acordul a fost abandonat în favoarea unui acord cu Statele Unite şi Marea Britanie pentru a construi submarine cu propulsie nucleară cu tehnologie americană şi britanică în cadrul unei noi alianţe denumite AUKUS.

În cadrul călătoriei, Marles va participa, de asemenea, la o masă rotundă cu reprezentanţi ai industriei de apărare din Germania, în timp ce în Marea Britanie va vizita şantierele navale, a declarat guvernul.

„Relaţia noastră cu Regatul Unit este atît istorică, cît şi reciproc avantajoasă şi se reflectă prin angajamentul nostru continuu faţă de AUKUS”, a spus Marles.

„Vizita mea în Europa are loc într-un moment în care războiul din Ucraina a arătat importanţa creşterii cooperării cu parteneri de aceeaşi părere, atît în Europa, cît şi în Indo-Pacific”, a mai spus el.

Călătoria are loc după ce Marles a vizitat în iunie Japonia pentru a promova cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în încercarea de a contrabalansa influenţa militară tot mai mare a Chinei în Asia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?