X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Ministerul turc de Externe: Baku și Erevan au convenit asupra principalelor puncte ale tratatului de pace

11 oct. 2022,, 19:45   Diverse
1438 0

Azerbaidjanul și Armenia au ajuns la acorduri de principiu asupra punctelor tratatului de pace. Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a declarat acest lucru la postul de televiziune Tvnet. Cuvintele sale sînt citate de RIA Novosti.

„S-a ajuns la un acord asupra punctelor fundamentale – au fost cinci. Aceasta include recunoașterea reciprocă a integrității teritoriale a celuilalt, demarcarea granițelor și așa mai departe. Rămîne doar să le implementăm”, a spus Cavusoglu.

Diplomatul turc a mai explicat că procesul de normalizare a relațiilor dintre Ankara și Erevan și negocierile armeano-azere privind un acord de pace nu pot decurge separat unul de celălalt.

Cu o zi înainte, președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că crede în normalizarea deplină a relațiilor cu Armenia. Pe 6 octombrie, premierul armean Nikol Pashinyan s-a întîlnit pentru prima dată cu Erdogan în marginea summitului Comunității Politice Europene. Subiectul conversației nu a fost dezvăluit.

Relațiile dintre Armenia și Turcia au fost umbrite de o serie de conflicte. Turcia menține relații strînse cu Azerbaidjan, o parte a conflictului cu Armenia din cauza Karabah. S-a raportat că, în timpul agravării situației din Karabah în 2020, Ankara a oferit asistență lui Baku.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий