X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 933

Ministerul chinez de Externe condamnă declarația G7 cu privire la Taiwan

5 aug. 15:30   Diverse
1103

Viceministrul chinez de Externe Deng Li l-a convocat pe ambasadorul japonez în China, Tarumi Hideo, în legătură cu o declarație comună a miniștrilor de externe ai țărilor G7 cu privire la problema Taiwanului. Informația vine de la Televiziunea Centrală din China, relatează RIA Novosti.

Potrivit agenției, Ministerul de Externe i-a transmis o notă diplomatică ambasadorului japonez. Astfel, Deng Lee a spus că Tokyo și alte țări G7 au făcut o declarație eronată cu privire la Taiwan. „China se opune cu fermitate și condamnă cu fermitate acest lucru”, a conchis el.

De asemenea, a fost raportat că Ministerul chinez de Externe a chemat ambasadorii țărilor europene din cauza declarației G7. Se observă că diplomaților le-a fost declarat protest în legătură cu „amestecul în afacerile interne ale Chinei”.

Anterior, ministrul chinez de Externe Wang Yi a declarat că vizita președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, la Taiwan va avea consecințe grave pentru Washington, a cărei responsabilitate va fi suportată de partea americană. Diplomatul a numit călătoria lui Pelosi pe insulă o comedie vulgară.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав