Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 953

Milioane de oameni au avut de suferit în urma inundațiilor din India

20 iun. 14:30   Diverse
1560

Numărul victimelor inundațiilor din nord-estul Indiei a depășit patru milioane de persoane. Despre acest lucru a anunțat TASS. Agenția a publicat pe Telegram un videoclip de la locul calamității.

Potrivit Departamentului pentru gestionarea dezastrelor din India, de inundații au fost afectați cel puțin 4.228.100 de cetățeni. Administrația regională a statelor anunță că 71 de persoane au murit. Cel mai mult au avut de suferit din cauza vremii nefavorabile statele Assam și Meghalaya.

Agenția a anunțat că săptămîna trecută în nord-estul Indiei au avut loc ploi abundente musonice. Drept urmare, rîul Brahmaputra și afluenții săi s-au revărsat. În videoclipul se văd străzile orașelor prin care curg șuvoaie puternice de apă. În unele locuri, locuitorii sînt nevoiți să traverseze rîul, ținîndu-se de o frînghie special întinsă.

Din cauza inundațiilor, mai mult de cinci mii de sate au ajuns sub apă, 107.370 hectare de terenuri arabile au fost distruse. Meteorologii prognozează că ploile abundente în aceste regiuni ale Indiei se vor opri abia peste două zile.

Pe 17 mai, s-a anunțat că în nordul și sudul Chinei, ploile prelungite au provocat inundații grave. Peste 27 de mii de locuitori au avut de suferit din cauza ploilor abundente în provincia sudică Guangxi. Peste 2,3 mii de hectare de culturi au fost distruse, rezultînd daune de 104 milioane de yuani (15,4 milioane de dolari).


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав