Mii de oameni în Londra au cerut anularea Brexit-ului

24 sep. 11:30   Diverse
1868 0

Potrivit rapoartelor presei, aproximativ 3 mii de oameni din toată Marea Britanie au participat la Marșul Reunificării Naționale. Ei au cerut ca decizia de retragere a regatului din Uniunea Europeană să fie anulată.

O demonstrație anti-Brexit a avut loc în centrul Londrei. Mii de oameni purtînd haine albastre și steaguri UE sîmbătă, 23 septembrie, au militat pentru întoarcerea Regatului Unit în UE. Potrivit ziarului The Independent, la Marșul Reunificării Naționale au participat aproximativ 3 mii de persoane care au venit din diferite părți ale regatului, relatează dw.com

Printre participanți a fost fostul prim-ministru belgian Guy Verhofstadt. El se află la Londra pentru a se alătura celor multe mii de britanici care „cer reîntoarcerea Regatului Unit în UE după dezastrul Brexitului”, a scris Verhofstadt pe rețeaua de socializare X. Aceasta este a doua astfel de acțiune după una similară care a avut loc în octombrie 2022.

Ieșirea Marii Britanii din UE


Regatul Unit a părăsit UE în ianuarie 2020, după ce susținătorii Brexitului au cîștigat referendumul din 2016. La 31 decembrie 2020 s-a încheiat perioada de tranziție, timp în care Londra și-a păstrat accesul la piața internă europeană, dar a fost obligată să respecte regulile UE în toate domeniile.

În 2020, Uniunea Europeană și Marea Britanie au convenit să încheie un nou acord comercial după Brexit. Cu toate acestea, anumite detalii ale procesului rămîn încă subiect de dezbatere între părți.

3
2
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?