COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Microbul care se hrănește cu creierul uman

O amibă mortală, care se hrănește cu creierul uman, a fost descoperită în rețeaua de alimentare cu apă a unui oraș din Texas, relatează The Independent.

Locuitorilor din Brazoria din zona apropiată li s-a interzis să bea sau să folosească apă de la robinet, din cauza microbului care provoacă o variantă foarte rară de encefalită care progresează foarte rapid și omoară persoana infectată într-o săptămînă, scrie Digi24.ro.

Amiba, cunoscută sub numele de naegleria fowleri, este prezentă în rețeaua de apă care ajunge la 58.000 de persoane. Experții în sănătate spun că aceasta afectează oamenii atunci cînd apa contaminată intră în organism prin nas. Riscul cel mai mare de infectare este în lunile iulie, august și septembrie.

Amiba care se hrănește cu creierul uman a fost descoperită în 1962. De atunci, 145 de oameni au fost infectați în Statele Unite. Doar patru au supraviețuit, fiecare caz fiind considerat un miracol medical.

Printre simptomele infectării sînt durerile de cap, voma și febra.


Autoritățile locale au testat apa din zonă și au ridicat restricțiile din mai multe localități, cu excepția Lake Jackson.

Nu este prima dată cînd se întâmplă acest lucru în SUA, anul acesta. În iulie, un întreg ținut din statul american Florida a fost pus sub alertă după ce un localnic a fost infectat cu acest microb.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load